Aloe Vera Forever DK
Selvstændig forhandler for Forever Living Products
Vi ved vel alle, hvordan det er. Når solen endelig titter frem for alvor, løfter vi ansigterne mod den, og glemmer alle advarsler om malignt melanom og råd om superhøje solbeskyttelsesfaktorer. Efter en lang, bleg vinter er det attråværdigt for mange at blive solbrun. Men hvordan er det nu - hvor farligt er det at være i solen, og hvordan undgår man bedst den skadelige stråling?
En del af sandheden ligger i selve ordet: solbrændt. Det er farligt at blive forbrændt af solen, specielt for personer med den lyse, nordiske hud. Forekomsten af hudkræft er øget drastisk i løbet af de senere år, som resultat af for flittig solbadning.
Specielt vigtigt er det at beskytte børnene, da nyere forskning viser, at jo flere gange man forbrænder sig som barn, desto større er risikoen for at blive ramt af malignt melanom som voksen. Børn er specielt modtagelige for UV-relaterede hudskader. Deres følsomme hud er stadig sårbar og hos meget små børn, er hudens evne til at reparere skader ikke fuldt udviklet. Desuden er de oftere end voksne i vandet længe, og det påvirker både hudens eget UV-beskyttelse og effekten af solbeskyttelsesfiltrer.
Men sol i rimelige doser er sundt for os. Solen giver os det værdifulde D-vitamin, som behøves for at forebygge en række sygdomme som f.eks. knogleskørhed. Men det er ikke store doser, man har behov for, 15 minutter om dagen er nok.
Der er tre typer UV-stråling, UVA, UVB og UVC. Det er UVA og UVB, som når ned på jorden. UVA-strålerne trænger langt ind i huden og gør, at det pigment, vi allerede har, bliver mørkt, men den bidrager også til, at huden bliver rynket og ældes tidligt. UVB-strålerne medvirker til at bygge et beskyttende pigment op, men gør også, at du bliver forbrændt, hvis du solbader for længe. Desuden bliver huden tykkere.
UV-stråling absorberes i kroppens yderste lag, nemlig huden og øjnene. De ultraviolette stråler kan skade arvemassen, DNA, i hudens celler. For det meste repareres skaderne af et indbygget reparationssystem, men ind i mellem kan huden ikke gøre det. Det kan give forandringer, såkaldte mutationer i generne, og visse genmutationer kan forårsage, at cellerne begynder at dele sig ukontrolleret. Det er sådan, du får kræft. Der er en tydelig sammenhæng mellem UV-stråling og hudkræft. For tidligt ældet hud er et andet resultat af overdrevet solbadning. Hos den som soler sig rigtigt meget, kan hudens ældning accelereres med 10-15 år. Visse hudpartier er specielt udsatte for solens stråler, f.eks. ansigt og håndryg, men også hals og bryst.
Heldigvis kan man mindske risikoen for solskader. Skygge, tøj, hat, solcreme og solbriller beskytter effektivt. At beskytte øjnene er vigtigt, da mange års eksponering for UV-stråling kan gøre, at man får øjensygdommen grå stær. Og glem ikke børnene. Børn under et år skal ikke være i solen overhovedet og beskyttes med tøj.
En gyldenbrun farve på huden kan betragtes som en naturlig solbeskyttelse. Det er vigtigt at opbygge den naturlige solbeskyttelse et skridt af gangen. Du bør ikke være mere end 20-30 minutter i solen den første solskinsdag. Derefter kan du øge tiden lidt efter lidt, men du bør helst ikke være mere end 2 timer i solen pr. dag, selv efter du har fået den ønskværdige gyldenbrune farve. Undgå direkte solstråling midt på dage. Det gælder også solrige sommerdage i Danmark. Tænk også på at solstrålingen er meget stærkere ved stranden, da hvidt sand reflekterer 25% af solens stråler. Tøj er den bedste solbeskyttelse, men solcreme er der også brug for som supplement.
Man skal helst smøre sig ind, inden man går ud i solen og derefter mindst hver tredje time, hvis man bader eller sveder meget. Det skal være et tykt og jævnt lag. Glem ikke at beskytte ørene, oversiden på fødderne og hårbunden, hvis du har en skilning i håret.
Den største årsag til, at man bliver forbrændt, er for lidt solcreme - en almindelig familie bruger ca. halvdelen af den anbefalede mængde. En voksenhåndfuld er en passende mængde til de store. En barnehåndfuld er en rimelig mængde for de små. For at være sikker på, at du har anvendt den rette mængde, kan du smøre to gange efter hinanden og lade lagene tørre i mellem indsmøringerne.
Effektive fysiske og kemiske filtre
Forevers Aloe Sunscreen SPF30 har en formel, som betyder, at cremen har både fysiske og kemiske filtre. Solfiltrene kan inddeles i to hovedgrupper, fysiske og kemiske. De kemiske trænger ind i huden og slipper bare dele af solstrålerne igennem. De er blevet anvendt længe, og deres solbeskyttende egenskaber er veldokumenterede. Fysiske filtre lægger sig som en hinde uden på huden og reflekterer solstrålerne som et spejl. Vores solcreme Aloe Sunscreen Lotion indeholder flere forskellige filtre, som sammen giver optimal beskyttelse mod såvel UVA- som UVB-stråling.
Forever Aloe Sunscreen SPF 30 har solbeskyttelsesfaktor 30. Den indeholder verdens fineste Aloe vera og plejende vitamin E. De solbeskyttelsesfiltre, som indgår, er både fysiske og kemiske og nøje udvalgte. Det gør, at produkterne er både skånsomme og effektive. De er også vandfaste og beholder deres solbeskyttende effekt efter 80 minutters vandaktivitet. De indeholder heller ikke parabener eller oxybenzone. Takket være denne solcreme kan du nyde udendørslivet endnu mere og samtidigt tage god hånd om dig selv og din familie. Ved at sole klogt får du flere fordele. Den brune farve varer længere, huden holder sig glat og fin længere og risikoen for malignt melanom og for øjenskader formindskes. Bestil din Aloe Sunscreen her >
Inden du går ud i solen
Forbered din hud på en strålende sommer. Forever Aloe Scrub fjerner snavs og døde hudceller, og rengør i dybden uden at irritere eller udtørre huden. Den indeholder Aloe vera, jojoba og forskellige urteekstrakter og er så mild, at du kan bruge den hver dag selv i ansigtet. En godt rengjort hud giver dig de bedste forudsætninger for en flot og jævn solbrændthed, som varer længe.