Aloe Vera Forever DK

Selvstændig forhandler for Forever Living Products

Tilbage til webshop

Gulerods-krydderkage med ostecreme

Ganske lækkert! Og et stykke er lige tilpas til at tilfredsstille den søde tand.

Opskrift: Gulerods-krydderkage med ostecreme med Forever™ Bee Honey og Forever Ultra™ Vanilla

Før i tiden var jeg ret glad for at bage. Især kager. Men det er ikke længere så ofte, at jeg bager, efter at jeg har lagt min kost om. 

Forleden kom det dog over mig, at jeg ville prøve at lave en så sund gulerodskage som muligt, uden at gå for meget på kompromis med smagen. Har i denne kage kombineret gulerod med sød kartoffel, og udskiftet hvedemel med dels hvid fuldkornshvedemel og dels fuldkornsspeltmel. Den er sødet med dadler og honning - og ikke at forglemme Forever Ultra™ Vanilla, som jo også tilføjer lidt protein til kagen! 

Til fyld og glasur har jeg udeladt smør og blot mikset flødeosten med citronskal, citronsaft og sukrinmelis. 

Resultatet? Ganske lækkert! Og et stykke er lige tilpas. Du får opskriften her, hvis du har lyst at prøve den. 

125 g dadler uden sten
50 g Forever™ Bee Honey
1 scoop Forever Ultra™ Vanilla
4 æg
200 g fintrevet gulerod
200 g fintrevet sød kartoffel
150 g rapsolie ell. kokosolie
150 g hvid hvede fuldkornsmel
50 g fuldkornspeltmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron 
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk flagesalt ell. 1/2 tsk alm. salt
50 g grofthakkede valnødder

Ostecreme:
150 g flødeost
Citronskal fra 1/2 økologisk citron
50-75 g sukrinmelis (efter hvor sødt det ønskes)

    Toppes evt. med lidt finthakkede valnøddekerner og serveres med bær til. 

    1. Ovnen tændes på 175 gr (varmluft).
    2. Slå æggene ud i en skål. Blend honning og dadler sammen og pisk det derefter sammen med æggene i skålen. 
    3. Skræl gulerødder og sød kartoffel og riv begge dele fint. Rør det sammen med rapsolien (eller kokosolien) i dejen.
    4. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Og bland det derefter i dejen sammen med de grofthakkede valnødder.
    5. Hæld dejen i en ca. 22 cm springform*, der er beklædt med bagepapir - både bund og sider. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min. 
    6. Rør flødeost og citronskal sammen. Rør sammen med sukrinmelis lidt af gangen - start med 25 gr, og smag ind imellem, hvor sødt du ønsker det. 
    7. Lad kagen afkøle, før du flækker den midt på og smører halvdelen af ostecremen på den nederste bund. 
    8. Læg den øverste bund på, og pynt med resten af ostecremen. Du kan smøre det på med en kniv eller lave små toppe, som på billedet. Har du noget til overs, kan du smøre resten på kanten.
    9. Drys lidt finthakkede valnødder på. Server evt. med lidt friske bær til. 

    *) Alternativt en 16 cm springform og 6 muffinforme. Fyld først de 6 muffinforme, og brug resten i springformen. Så kan du evt. fryse de 6 muffins, så du har en hurtig lækkerbidsken en anden gang.

    God fornøjelse!

    Vild med sunde alternativer?
    SÅ CHECK MINE
    OPSKRIFTER UD!




    FRI FRAGT (PAKKESHOP)

    Ved køb over 695 KR.

    HURTIG LEVERING

    2-4 hverdage

    TILFREDSHEDSGARANTI

    90 dage