Aloe Vera Forever DK

Selvstændig forhandler for Forever Living Products

Tilbage til webshop

Grøn pesto med persille, basilikum, mandler og pinjekerner

Hjemmelavet pesto er nu engang nr. 1

Vil du gerne prøve at lave din egen pesto, så er her en lækker og mild opskrift, som er nem at gå til. Se også videoen længere nede på siden.

Til et lille syltetøjsglas grøn pesto skal du bruge:

1 lille potte persille
2 håndfulde basilikumblade
1 dl olivenolie
Saft af 1/2 citron
25 g pinjekerner
40 g mandler
25 g parmesan (groftrevet eller i flager)
1 fed hvidløg
1/2-1 tsk flagesalt

Sådan gør du:

Find et syltetøjsglas og skold det, så det er klar. Det er en god ide at gøre alle råvarerne klar, før du starter på at blande det sammen.

Skyl persille og basilikumbladene i koldt vand og ryst dem eller dup dem tørre med køkkenrulle.

Riv parmesanen.
Pres saften af en halv citron.
Hæld olivenolien op i et decilitermål.
Pil et fed hvidløg, så det er klar til at blive presset.

Rist pinjekerner og mandler på en tør pande på middel blus i et par minutter til de begynder at blive gyldne. Hold øje med dem hele tiden, så de ikke bliver for mørke. 

Kør persille, basilikumblade, 3/4 dl af olivenolien og citronen i foodprocessor eller blender til det er flydende. Tilsæt pinjekerner, mandler, parmesan og pres hvidløget ned i blandingen, og blend igen til passende konsistens efter din smag. Der må godt være lidt bid i fra pinjekerner og mandlerne. Tilsæt mere af olivenolien, hvis du synes, at det skal være mere flydende. Bland 1/2 tsk flagesalt i og smag. Synes du, at der skal mere salt i, så kommer du lidt mere i.

Fyld pestoen på syltetøjsglasset. Opbevares i køleskab.

TIPS! Søger du et billigere alternativ, så kan du erstatte pinjekernerne med græskarkerner.

Få mere inspiration til sund mad på instagram på dinfitvejlederdk

Vild med sunde alternativer?
SÅ CHECK MINE
OPSKRIFTER UD!




FRI FRAGT (PAKKESHOP)

Ved køb over 695 KR.

HURTIG LEVERING

2-4 hverdage

TILFREDSHEDSGARANTI

90 dage